24. lokakuuta 2012

Itse tekemällä säästää

Tarkoitukseni on tämän blogin kautta jakaa edullisia ja rahaa säästäviä vinkkejä lukijoille. Kaikki tässä maailmassa tuntuu maksavan nykyisin paljon, mutta on tiettyjä tapoja, joilla voimme saada pienetkin rahavaramme riittämään paremmin.

Itse haluan uusiokäyttää mahdollisimman paljon tavaroita ja materiaaleja. Entisöin mielelläni huonekaluja sen sijaan, että ostaisin tilalle uudet. Pikkaisen hiontaa ja maalia pintaan, niin saa hienoja esineitä aikaan. Miksi heittää hyvää tavaraa pois?

Voimme myös miettiä tarvitseeko valon palaa joka huoneessa iltaisin ja voisiko valaistusta saada aikaan osittain myös kynttilöillä. Mikäs sen romanttisempaa kuin kynttilänvalossa puolison kainalossa katsella elokuvaa tai nauttia kynttiläillallisesta?

Voimme myös kasvattaa ravintoa itse omalla pihallamme tai parvekkeellamme. Vaikka satoa ei tulisikaan paljoa, oman kasvimaan hoidosta ja siitä kerättävästä sadosta saa hyvän mielen. Voi olla ylpeä edes jonkin asteen omavaraisuudesta. Jos pystyt itse kasvattamaan omat vihannekset, miksi ostaisit niitä enää kaupasta?

Tällaisia asioita mietin usein ja haluan jakaa ajatuksiani teille muillekin. Mitä jos tänä jouluna ei ostettaisikaan kaupasta valmiita joululahjoja, vaan tehtäisiin edes osa lahjoista itse? Aikuiset varmasti osaisivat arvostaa itse tehtyjä ruokalahjoja, kynttilöitä, kransseja, villapaitoja jne. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja jokainen voi tehdä oman osaamisensa mukaan. Miltä kuulostaa? Otatko haasteen vastaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti