27. lokakuuta 2012

Marsipaanisarvet


Taikina:
2 1/2 dl maitoa
1 keltuainen
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 dl juoksevaa margariinia

Täyte:
100 g mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
1 valkuainen

Lisäksi:
vispikermaa
1/2 dl sokeria

Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä maito n. 42 asteiseksi ja lisää maitoon sokeri, kardemumma, suola ja keltuainen. Sekoitajoukkoon puolet jauhoista. Lämmitä juoksevaa margariinia hieman mikrossa ja alusta taikinaan loput jauhot ja margariini. Alusta taikina kunnolla ja anna kohota lämpimässä liinan alla 20 min.

Valmista täyte. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja valkuainen keskenään. Muotoile tanko ja jaa se 16 osaan. Jaa taikina kahtia ja kaulitse molemmat puolet n. 30 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyröksi. Leikkaa molemmat 8 osaan kolmioiksi ja laita mantelimassasta pötkö jokaisen kolmion leveään päähän. Pyöräytä kolmiot sarviksi. Nosta pellille ja anna nousta vielä noin 30 min.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa sarvien päälle viillot ja täytä taskut vispikermalla. Koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti