27. lokakuuta 2012

Omenakeikauskakku

Tämä ohje on ollut muistaakseni vuosia sitten Seura-lehdessä. Kakku on nopea ja helppo valmistaa ja tätä tuleekin usein tehtyä syksyisin kun omenapuut ovat omenoita pullollaan.


Vuokaan:
5-6 happoista omenaa
50 g sulatettua voita
1 dl hyytelösokeria

Taikina:
125 g voita
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Kuori ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Peitä tasapohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna voilla tai margariinilla. (Ei kannata käyttää irtopohjavuokaa kuten minä ensimmäisellä kerralla, sillä välistä valui voita uunin pohjalle).

Sekoita sulatettu voi ja hyytelösokeri keskenään ja kaada seos kakkuvuokaan. Levitä päälle omenalohkot.

Vaahdota sokeri ja voi keskenään vaahdoksi ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja mausteet vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhot sekä maito vuorotellen muiden aineiden joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi ja kaada omenalohkojen päälle.

Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia ennen kuin kumoat kakun tarjoiluvadille. Poista paperi ja ripottele pinnalle kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti