28. lokakuuta 2012

Raparperi-mansikkamurupiirakka

Tänä aamuna heräsin ajoissa ja aloin leipomaan, sillä tänään on kaveri tulossa kahville. Kun piirakka oli valmis, lähdin tunnin lenkille koirien kanssa maalaismaisemaan ensilumen maalatessa maan valkoiseksi. Lenkin jälkeen olikin ihanaa hetkeksi istahtaa, nauttia palanen tuoretta raparperi-mansikkapiirakkaa ja kuppi kuumaa teetä.
 
 
Piirakkaa varten tarvitaan:
225 g sulatettua margariinia
3 dl tomusokeria (tämä siksi, että tavallinen sokeri oli loppu, mutta hyvää tuli näinkin)
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1,5 dl maitoa
yhteensä n. 5 dl pakastettuja mansikoita ja raparperipaloja
2 rkl perunajauhoja + 1 tl vaniljasokeria
 
Sulata margariini. Sekoita kulhossa keskenään margariini, tomusokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon muruseosta varten.
Sekoita jäljelle jääneeseen 2/3:n joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää maito ja sekoita hyvin. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.


Sulata mansikat ja raparperit ja siivilöi ylimääräinen neste niistä pois. Lisää joukkoon perunajauhoja ja vaniljasokeria. Levitä mansikat ja raparperit taikinan päälle. Murustele loppu taikina piirakan päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


Vinkit:
 
1. Puolesta määrästä aineksia tulee yksi pyöreä piirakkavuoallinen.
 
2. Laittaessasi leivinpaperia uunipellille, leikkaa kulmiin viillot ja käännä paperi niin, että saat pellille paperista suorat kulmat. Näin tulee käytettyä myös kulmatilat pellistä.



1 kommentti:

  1. Anonyymi oli kirjoittanut: "Kokeilin tätä puolukkaversiona ja oli hyvää." Painoin vahingossa väärää nappulaa ja sain hylättyä kommentin...

    VastaaPoista