26. lokakuuta 2012

Sytykeruusut

Tyhjät kananmunakennot voi tietysti polttaa sellaisenaan uunissa, mutta niistä voi tehdä myös kauniita sytykeruusuja, joita voi antaa vaikka lahjaksi ystäville, joilla on takka tai puukiuas. Pyöräyttää vaikka nätisti sellofaaniin.

Puut syttyvät paljon helpommin, koska sytykeruusu palaa useita minuutteja eikä tarvitse välillä käydä tarkistamassa onko tuli kunnolla syttynyt ja tarvitseeko lisätä paperia tai pahvia sytykkeeksi.


Irrota kennoista munakupit irti ja revi kennon kannesta ja sivuista pitkiä pahvisuikaleita. Munakupit voit muotoilla haluamasi mallin mukaan; toiset tekevät reunoista pyöreät, toiset taas jättävät reunoja koholle kukan malliin. Pyöritä suikaleita tiukalle rullalle ja laita rulla kuppiin. Pienillä pahvipalasilla saat tiukattua rullan ympäriltä ruusua.

Sulata kattilassa vanhoja kynttilän jämiä. Massasta 2/3 steariinia ja noin 1/3 vettä. Dippaa sytykeruusut yksi kerrallaan pihtejä käyttäen steariinimassaan pari kertaa. Nosta leivinpaperin päälle kuivumaan. Helppoa kuin heinänteko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti