30. tammikuuta 2013

Kasvisrisotto

Tänään oli "kokataan jämistä"-päivä. Tällaista sain aikaiseksi. Hyvää oli.


1 porkkana
1 sipuli
3 pientä tomaattia
2 valkosipulinkynttä
pieni pala palsternakkaa (n. 3cm)
puuroriisiä 3 kourallista
½ kasvisliemikuutio
n. 1 dl valkoviiniä
n. 6 dl kuumaa vettä
aromisuolaa, mustapippuria, yrttimaustetta
hitunen chililastuja
öljyä

Koristeluun: pieni tomaatti, fetaa, tuoreita yrttejä

Pilko porkkana, palsternakka, sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota kasviksia siinä hetki. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vähän kuumaa vettä ja puolikas kasvisliemikuutio. Lisää vettä aina vähän kerrallaan kun riisi on imenyt itseensä edellisen veden kunnes riisi on kypsää. Sekoita koko ajan. Keittämisen loppupuolella lisää tomaattikuutiot ja mausteet ja anna kiehua vielä pari minuuttia.

Koristele tomaattikuutioilla, fetajuustolla ja tuoreilla yrteillä. Itse käytin timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti